PANCAKES
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κανουμε εύκολα, λαχταριστά Pancakes!
Τα pancakes είναι κάτι σαν τηγανίτες στο πιο αφράτο τους. Είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό πρωινό και όχι μόνο!
Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε:
- 3/4 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
- 1 αυγό
- 1 φλ. άσπρο αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
1) Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Αλλού ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.
2) Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης. Εγώ βάζω συνήθως 2-3 κουταλιές σούπας, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του pancake που θέλετε. Μην το απλώσετε σαν κρέπα λεπτό, θέλει να έχει ένα πάχος.
3) Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη (λίγο, σε 1-2 λεπτα το πολύ έχει γίνει). Να χαμηλώσετε τη φωτιά σας μετά το 2 pancake, για να μη σας καίγονται από κάτω.
4) Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα.
5) Τα pancakes μας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με το ειδικό σιρόπι (maple syrup) ή με ό,τι άλλο θέλετε.
Θελω να το δοκιμάσετε και να μου στείλετε και τις δικές σας προσπαθειες!
Τα δικά μου PanCakes! Όχι και ασχημα!
4) Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα.
5) Τα pancakes μας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με το ειδικό σιρόπι (maple syrup) ή με ό,τι άλλο θέλετε.
- TIP1: Η ζύμη πρέπει να γίνει πιο πηχτή από αυτή που κάνουμε τις κρέπες, ένας ελαφρώς πηχτός χυλός.
- TIP2: Η στρώση που θα πέσει μεσα στο τηγάνι να μην ειναι πολύ παχιά για να ψηθεί η ζύμη (μέσα), χωρίς να καει το απ'έξω!
- TIP3: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη ζύμη λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή ακόμα και να αντικαταστήσετε το μισό γάλα με χυμό πορτοκαλιού. Τα κάνει μυρωδάτα.
Τα δικά μου PanCakes! Όχι και ασχημα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου