ΣΠΑΝΑΚΌΡΥΖΟ!
Σήμερα είπα σαν καλή νοικοκυρά, να μαγειρέψω... Καθόμουν και σκεφτόμουν όμως τί να μαγειρέψω! Δεν ήθελα τα ίδια και τα ίδια πάλι. Ούτε κρέατα, ούτε τηγανητά! Είδα τι υλικά είχα, και αποφάσισα να φτιάξω ένα φαγητό το οποίο είχα πολύ καιρό να φάω! Μιλάω φυσικά για το σπανακόρυζο! Ένα φαγητό το οποίο χάρη στο σπανάκι είναι ένα superfood, διότι είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C, φυτικές ίνες, ασβέστιο, φυλλικό οξύ και μαγγάνιο!
Συνταγή για ένα γευστικότατο σπανακόρυζο!
Υλικά:
- 1 κιλό σπανάκι (καλύτερα έτοιμο, πλυμένο, καθαρισμένο Μπαρμπαστάθη)
- 200 γρ. ρύζι
- 1-2 κρεμμυδάκια
- λίγο ανιθο
- αλάτι, πιπέρι
- 2/3 φλ. λαδάκι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε το πολύ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
Έπειτα, περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα αλατοπιπερώνουμε το σπανακόρυζο!
* Το λεμονάκι εγώ προσωπικά το βάζω αφού βάλω στα πιάτα για να βάλει ο καθένας όσο θέλει!
* Tip: Εάν σας πέσει σε οποιοδήποτε φαγητό παραπάνω αλάτι υπάρχει λύση: 1) Ενώ μαγειρεύετε: Βάζετε μέσα στο φαγητό μια ολόκληρη καθαρισμένη πατάτα. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι! Βγάλτε τη, με το που κλείσετε το μάτι.
2) Άν το φαγητό είναι έτοιμο: Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το ψωμί, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου