Πατάτες τηγανητές σαν...προτηγανισμένες!
Πατάτες τηγανητές σαν προτηγανισμένες; Πώς; Είναι πανεύκολο!!!
Σε πόσες έχει τύχει να φτιάχνουμε πατάτες αλλά το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που περιμένουμε! Άλλοτε βγαίνουν πολύ λαδωμένες, άλλες φορές πολύ μαλακές και κολλημένες...
Ακόμη και έξω που μας σερβίρουν, ζηλεύουμε αυτές τις ''φρέσκες'' νόστιμες τηγανητές πατάτες.
Με τον τρόπο αυτό όμως, οι πατάτες σας θα βγαίνουν τραγανές και με ωραία γεύση!
Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε είναι λίγο χρόνο παραπάνω στη διάθεσή μας!
Διαδικασία:
- Κόβουμε την πατάτα σε sticks, όπως είναι στη φωτογραφία. Όχι λεπτό κόψιμο, να έχουν πάχος τουλάχιστον 1 εκ.
- Ενώ εμείς κόβουμε τις πατάτες, έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Δεν τις ρίχνουμε μέσα ενώ το λάδι είναι χλιαρό.
- Τις αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε πως έχουν αρχίσει και μαλακώνουν.
- Τις βγάζουμε σε ένα μπολάκι με στρωμένο χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.
- Κατευθείαν τις βάζουμε στην κατάψυξη.
- Εάν δεν έχουμε πολύ χρόνο, ακόμη και τα 10-15 λεπτά αρκούν. Σωστό είναι όμως για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα να μείνουν μέχρι να πιάσουν πάγο.*
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι μας ξανά να κάψει και τις ρίχνουμε μέσα. Δεν περιμένουμε να ξεπαγώσουν.
Οι πατάτες μας είναι έτοιμες!!!
Προσοχή: Μη φορτώσετε τη κατσαρόλα με πολλές πατάτες γιατί θα δυσκολευτείτε στο ανακάτεμα και υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν μεταξύ τους!
*Tip: Μπορούμε να κόψουμε πολλές πατάτες και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες μέχρι το 5ο βήμα. Έτσι θα έχουμε έτοιμες πατάτες για τηγάνισμα, οποιαδήποτε μέρα και στιγμή θελήσουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου