Ένα από τα πολύ αγαπημένα μας γλυκά είναι ο κορμός σοκολάτας.
Κάποιοι το λένε μωσαϊκό, κάποιοι άλλοι το λένε κορμό ενώ υπάρχουν και αυτοί που το ονομάζουν γλυκό σαλάμι!
Όπως και να το πούμε το γλυκό αυτό, συνεχίζει να είναι αγαπητό και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους!
Για αυτό λοιπόν δεν χάνουμε χρόνο..πάμε να διαβάσουμε τα υλικά:
(μείγμα 1)
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτι κουβερτούρα θέλετε, λευκή, γάλακτος ή υγείας)*1
- 150γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
(μείγμα 2)
- 250 γρ. βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 κ.σ κονιάκ
- 50 γρ. κακάο
- 280 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ελαφρώς σπασμένα
Συνεχίζουμε για την εκτέλεση του γλυκού μας..
για το μείγμα 1.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.
- Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μη λιώσει το βούτυρο).
- Στο μπολ από ένα μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. (για αυτό θέλουμε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να μπορεί να λιώσει)
- Μέσα στο μπολ αυτό, ρίχνουμε μέσα τη γκανάζ που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας.
- Απλώνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα.
- Αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κορμό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι.
- Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθης. (δηλαδή οριζόντια ο κορμός και από κάτω τοποθετούμε κάθετα μια μεμβράνη και τυλίγουμε.*2
- Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άκρες. (σαν καραμέλα, και της λαδόκολλας και της μεμβράνης)
- Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
*1: πέραν της σοκολάτας υγείας, η οποία θα μας βγάλει τον κλασσικό κορμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας, ώστε να δώσουμε μια διαφορετική εικόνα στο γλυκό μας.
*2: το κόλπο αυτό με την μεμβράνη το κάνουμε με σκοπό, όταν θα τυλίξουμε τις άκρες του κορμού στη λαδόκολλα, να μη φουσκώσει στη μέση και να μπορέσει να διατηρήσει το σχήμα του.
Θα δείτε πως ο κορμός ακόμη και μετά από 2 ώρες στην κατάψυξη θα είναι τόσο εύκολος στο να κοπεί, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία!
Καλή σας απόλαυση!!! 🍫💓
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου