Γεια σας μαγειρισσούλες μου! Τι κάνετε;
Επιστρέφω μετά από πολύ καιρό, με μια νόστιμη συνταγούλα!
Νόστιμη ζουμερή τυρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας!!!
Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1/2 (μισό) κιλό τυρί φέτα
- 1/2 (μισό) κιλό τυρί gouda ή όποιο άλλο αλμυρό τυρί θέλετε
- 4-5 αυγά
- 80 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 700 ml γάλα φρέσκο
- λίγο τριμμένο πιπέρι
- λίγο αλάτι
- 70-80 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε την gouda και θρυμματίζουμε την φέτα. Έπειτα ρίχνουμε το πιπέρι.
Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά, στα τριμμένα τυριά μας και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ταψί διαστάσεων 30x40 και στρώνουμε στη βάση του τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας τα καλά, ένα προς ένα. Ρίχνουμε το μείγμα μας, απλώνοντας το καλά σε όλο το ταψί. Αν κάποια φύλλα είναι τσαλακωμένα, δεν μας πειράζει.
Όσα φύλλα περισσεύουν στις άκρες τα γυρίζουμε προς τα μέσα, έτσι ώστε να κλείσει μέσα τους η γέμιση, αλείφοντας τες καλά με λάδι.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Δε ξεχνάμε να τα λαδώσουμε και αυτά ένα προς ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν.
Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα σχήματα, χωρίς όμως να φτάσει η λάμα στην γέμιση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 45' λεπτά, μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και τα φύλλα να χρυσίσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου