Pancake...μηλόπιτα!
Η πρώτη συνταγή που είχα δημοσιεύσει ήταν τα λαχταριστά Pancakes που όλοι λατρεύουμε. ''https://anastaciasbeautynfashion.blogspot.gr/2017/01/pancakes-pancakes-pancakes.html''.
Σήμερα πρόσθεσα στην ζύμη των pancakes, ροδέλες από μήλα!
Έτσι λοιπόν το ονόμασα pancake μηλόπιτα!
Έτσι λοιπόν το ονόμασα pancake μηλόπιτα!
Είναι ένα γλυκό το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1-2 μήλα κανονικά
- 3/4 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
- 1 αυγό
- 1 φλ. άσπρο αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- κανέλα
Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής:
1) Ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας, τα κόβουμε σε ροδέλες και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. *τις δύο άκρες δεν τις υπολογίζουμε
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κανέλα.
Προσοχή, τις ροδέλες δεν τις κόβουμε χοντρές, γιατί θέλουμε το μείγμα μας να τις καλύψει.
2) Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τις ροδέλες μας και τις βάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να δούμε ότι αρχίζουν και βγάζουν τα ζουμιά τους.
3) Σε ένα μπόλ χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Αλλού ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.
4) Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα μας. Χωρίς να χάσουμε χρόνο ρίχνουμε και τις ροδέλες μας.
Προσοχή όμως, εάν το τηγάνι μας είναι σχετικά μικρό τότε δεν θα χωρέσουν όλες οι ροδέλες μας. Εάν συμβεί αυτό τότε κόβουμε τις ροδέλες στη μέση.
5) Σιγοψήνουμε σε σχετικά χαμηλή φωτιά, γιατί δεν θέλουμε να αρπάξει, μέχρι να δούμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το γλυκό μας και από την άλλη πλευρά. Δηλαδή να μην είναι ρευστό. Αφού το γυρίσουμε, σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμο.
6) Καλό είναι το γλυκό όταν θα το σερβίρουμε να έχει πιάσει θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό. Εάν θέλουμε ρίχνουμε κανέλα, ζάχαρη άχνη ή μέλι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου