Κορίτσια μου, τι συνταγή σας έχω σήμερα?
Χαλβά σιμιγδαλένιο!!!
Ένα νοστιμότατο και εύκολο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς μεγάλους και είναι ιδανικό για την Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το σιρόπι:
- 2-3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας ή σκόνη κανέλας!
- 1 φλ.ελαιόλαδο
- 2 φλ.σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό (διαφορετική υφή)
- 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
- λίγη κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 4 φλιτζάνια νερό, την ζάχαρη και την κανέλα! Το αφήνουμε να βράσει ενώ ανακατεύουμε συχνά!
Για τον χαλβά:
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα. Όσο περισσότερο ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα πρέπει να ανακατεύουμε για να μη μας μαυρίσει το σιμιγδάλι. Όταν ο χαλβάς ξανθύνει ρίχνουμε τις σταφίδες και την σκόνη κανέλας!
Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι χωρίς το ξυλάκι κανέλας! Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το γλυκό, να ''πιεί'' δηλαδή το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι.
Όταν δούμε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, τότε ο χαβάς μας είναι έτοιμος!
Τον βάζουμε σε μια φόρμα, τον πατάμε καλά για να είναι ομοιόμορφος και ύστερα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα!
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος! Μπορούμε να σερβίρουμε!!!
![]() |
Ο δικός μου χαλβάς! 💕 |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου